Forside » Nyheder » Grundfos udvider sit tilbud til flygtninge i praktik

Grundfos udvider sit tilbud til flygtninge i praktik

Grundfos var blandt de lokale virksomheder, der meldte sig som aktive medspillere i den nye integrationskoncept, som Viborg Kommune også følger: I job hurtigst muligt - siden sprogfærdigheder. Men Grundfos lader det ikke blive ved det. Nu udvider man sit engagement.

Det oplyser Mogens Lindhard, der er Senior Manager i Group Social Responsibility. Det er den afdeling, der tager sig af arbejdet med flygtningene:

»Vi sagde i begyndelse af året goddag til 19 flygtninge, som i 13 uger fik et indblik i, hvordan det var at arbejde på en dansk arbejdsplads. De fik afprøvet kompetencerne fra hjemlandet og lært at tale dansk - både i sprogskolen og på Grundfos. En håndfuld af dem fik forlænget i yderligere 13 uger, og en er efterfølgende blevet ansat. Men vores indsats over for flygtninge stopper ikke her,« siger Mogens Lindhard.

Baseret på de indhøstede erfaringer udvider pumpekoncernen nu med et større program, der indeholder flere nye initiativer. Blandt andet er kantinerne blevet involveret. Her har man netop taget fire nye flygtninge i praktik. En ny integrationsgrunduddannelse er på tegnebrættet, ligesom Grundfos har besluttet at støtte op om ingeniørforeningens flygtningeprojekt.

Læs hele nyheden i Bjerringbro Avis

Sidst opdateret 05/03 2018