Forside » Nyheder » Fra skomager i Syrien til isolatør i Fredericia

Fra skomager i Syrien til isolatør i Fredericia

Norisol har netop indgået endnu en IGU aftale, og denne gang er det med Zuheir Ahmad Mustafa fra Fredericia-afdelingen.

Zuheir Mustafa Ahmad er 31 år og er kommet til Danmark i slutningen af 2014 fra Syrien. Her har han i mange år været selvstændig med egen skobutik, hvor han har syet og tilpasset sko til mænd og kvinder. Han har siden 2015 boet sammen med sin kone Fadia og 7 børn i Fredericia.

Zuheir har gennemført en vellykket praktik hos Norisol i Fredericia, hvor han har løbende stod for tømning og rengøring af firmabiler, oprydning af pladsen samt værkstedet. Vi gav ham nogle små pakkeopgaver efter en måneds tid og han kom også med ud til kunderne sammen med vores chauffør – og det gik glimrende. Zuheir begyndte stille og roligt at interessere sig for de opgaver vi udfører inden for teknisk isolering og bemærkede det grundige håndværk det indebærer. En grundighed han kender fra sit håndværk som skomager. Han fik derfor tilbudt en 2-årig IGU-aftale, som vi har tilrettelagt med fokus på Teknisk isolatør-faget og med 20 ugers ophold på EUC Nordvestsjælland i Audebo. Aftalen er kommet i stand i samarbejde med Integrationsnet i Fredericia.

Norisol er blandt de virksomheder i Danmark, som indgår i partnerskabet 'Sammen om Integration' og som en del af dette partnerskab, har vi besluttet, at vi skal tilbyde så mange af vores praktikanter som muligt et IGU-forløb. Vi har i øjeblikket 4 IGU-elever og oprettet 8 praktikpladser.

På grund af den demografiske udvikling og manglende søgning til erhvervsuddannelserne, vil der indenfor kort tid være mangel på medarbejdere i Norisol A/S. Og derfor ser vi positivt på muligheden for at tiltrække og udvikle flygtninge som kvalificeret arbejdskraft. Samtidig er det min overbevisning, at man får den bedste integration ved at få flygtninge i arbejde hurtigst muligt, så de bliver en ligeværdig del af arbejdsfællesskabet og får en oplevelse af, at de skaber værdi og tjener deres egen løn. Jeg er derfor meget glad for at vi nu kan sige velkommen til endnu en IGU-elev i Norisol og at vi også er med til at gå foran, så forhåbentlig flere virksomheder vil gøre det samme”, udtaler CEO Carsten Hoeck.

Nyhed-IGU-Fredericia.png

Fra venstre ses: Seref Isik (Mentor i Norisol), Zuheir A. Mustafa (IGU Elev), Poul Erik Nielsen (Senior Projektleder), Nisanthi Thiyaharajah (Integrationsnet)

Om Norisol

Norisol er en førende service- og entreprenørvirksomhed, der inden for energi, industri, marine og byggesektoren bidrager til høj værdiskabelse hos vores kunder. Dette sker gennem levering af konkurrencekraftige totalløsninger, som bl.a. reducerer energiforbruget og nedbringer den globale opvarmning.

Vi arbejder offshore og onshore inden for olie- og gasindustrien, på skibsværfter, raffinaderier og kraftværker. Endvidere for medicinalindustrien, levnedsmiddelindustrien og bygge- og anlægsbranchen.

Norisol koncernen har en årlig omsætning på ca. 900 mio. kroner, og det samlede antal medarbejdere er ca. 1200.

Yderligere information

Carsten Hoeck, Group CEO: caho@norisol.com, +45 7011 7744

Dorthe Absalon, Communications Manager: doab@norisol.com, +45 4178 4146

www.norisol.com

Sidst opdateret 06/04 2017