Forside » Nyheder » Færre flygtninge kommer hurtigt i job

Færre flygtninge kommer hurtigt i job

Det går mere trægt end tidligere med at få nye flygtninge hurtigt i job. Af de flygtninge, der kom i 2010, var 10,3 pct. i beskæftigelse efter halvandet år i landet. Til sammenligning gælder det blot 3,7 pct. af dem, der fik opholdstilladelse i 2014.

Det viser en analyse, som Dansk Arbejdsgiverforening (DA) har foretaget, baseret på tal fra Beskæftigelsesministeriets database Dream og Danmarks Statistik.

2014 var det år, da den aktuelle flygtningestrøm for alvor tog fart, og der var i begyndelsen stor optimisme med hensyn til at få ikke mindst syrerne integreret på det danske arbejdsmarked.

Erfaringen viser dog, at syrernes beskæftigelsesgrad ligger under gennemsnittet. Blandt de, der kom i 2014, var 2,6 pct. i arbejde efter halvandet år.

En undersøgelse fra Udlændinge- og Integrationsministeriet har da også tidligere vist, at det var en myte, at syrerne skulle være bedre uddannet end andre flygtningegrupper. Ligesom for resten af flygtningene er det kun godt 10 pct., der ankommer med en mellemlang eller lang skole- og uddannelsesbaggrund.

Læs hele artiklen på Jyllandsposten 

Sidst opdateret 11/05 2020