Forside » Hvad gør andre? » Historier fra hele landet » Schreibers: Lille virksomhed tager stort ansvar

Schreibers: Lille virksomhed tager stort ansvar

Mindre virksomheder kan også hjælpe flygtninge i job. Produktionsvirksomheden Schreibers ved Hedensted har med enkle midler fået gode medarbejdere ud af at tage flygtninge ind i virksomheden.

Schreibers-715x300.png

Virksomhedsrettede indsatser er nøglen til at få flygtninge i job. Det er erfaringen fra den østjyske produktionsvirksomhed Schreibers, der samtidig viser, at en mindre virksomhed med 60 medarbejdere også kan hjælpe flygtninge i job.

Opkvalificeringsforløb blev grobund for job

Gennem et pilotprojekt med en kommune har Schreibers, i tæt kontakt med en række andre virksomheder, gennemført et opkvalificeringsforløb for flygtninge med kombineret virksomhedspraktik, danskundervisning og undervisning i kulturforståelse.

At flere virksomheder er gået sammen om indsatsen med kommunen betyder, at virksomhederne kan opnå stordriftsfordele i form af bl.a. danskundervisning på arbejdspladserne og værdifuld erfaringsudveksling virksomhederne imellem.

Efterfølgende har Schreibers selv ansat tre, der gennemførte forløbet, og en række andre deltagere har fundet arbejde i andre virksomheder. For Schreibers er det med til at løse et arbejdskraftproblem, og direktør Torben Schreiber håber på at kunne rekruttere endnu flere flygtninge og udvide samarbejdet til flere kommuner.

Ingen universalløsning – det handler om mennesker

Ifølge ham er det vigtigt at huske på, at der i arbejdet med flygtninge og andre fra kanten af arbejdet ikke findes en universalløsning. Det handler om at tage udgangspunkt i det enkelte menneske og deres udfordringer.

"100.000vis af danskere står allerede uden for arbejdsmarkedet. Skal vi som virksomheder ikke forsøge at sikre, at det tal ikke bliver større? Det burde være en overkommelig opgave i en tid, hvor vi efterhånden står og mangler arbejdskraft", siger direktør Torben Schreiber, Schreiber Gruppen.

Et godt råd fra Schreibers:

Lav gerne fællesskaber med andre virksomheder og kommuner om at løfte opgaven. På denne måde kan man sikre erfaringsudveksling og stordriftsfordele.

Hent denne case i printvenlig version (pdf)

Sidst opdateret 20/12 2016
Navigation