Forside » Hvad gør andre? » Historier fra hele landet » Danfoss: Giv det tid og prøv jer frem

Danfoss: Giv det tid og prøv jer frem

Det er ikke altid, at matchet mellem arbejdsopgaver og kandidatens kompetencer er der fra starten. Men med nysgerrighed og tålmodighed kan det lykkes. Det viser erfaringen fra Danfoss.

Industrikoncernen Danfoss tog i oktober 2015 Akram i sprogpraktik. Han er 40 år, flygtning fra Syrien, og ifølge Akram selv, var han ingeniør med erfaring i at udvikle hydraulik og gearkasser til landbrugs- og entreprenørmaskiner.

En udfordring var dog at få afklaret præcis, hvilke kompetencer Akram havde inden for det område. Det blev yderligere kompliceret af, at Akram hverken talte dansk eller engelsk, men løsningen blev, at han begyndte i 13 ugers praktik med tre dages sprogskole og to dage i en udviklingsafdeling hos Danfoss.

Akram gjorde sproglige fremskridt, men i løbet af praktikken viste det sig også, at arbejdet i udviklingsafdelingen var for teoretisk.

Akram havde brug for mere praktiske opgaver med montage, test og fejlfinding på produkter, og derfor blev han tilbudt en ny praktikperiode i en af Danfoss' testlaboratorier.

Det viste sig at være et godt valg, og Akram gjorde store sproglige og faglige fremskridt. Han var omhyggelig i sit arbejde med god sans for detaljer og var bl.a. god til test og måling.

Snørklet vej til succes

Det er kompetencer, som egner sig godt til Danfoss' teknologicenter, og derfor blev sidste del af praktikken placeret her for at give Akram flere udfordringer og give ham større indsigt i andre produkter og komponenter.

Og efter en snørklet vej, hvor tålmodighed og gåpåmod var nøgleord, lykkedes det at få afdækket Akrams kompetencer og finde det rette match mellem arbejdsopgaver og kompetencer.

Det lykkedes så godt, at Akram siden 1. maj 2016 har arbejdet i Danfoss' teknologicenter via vikarbureauet JKS, og dermed har han sit første lønnede job i Danmark.

Foruden forløbet med Akram planlægger Danfoss at starte et hold unge op, som i samarbejde med Sønderborg Kommune og Integrationsnet skal forberedes til en teknisk erhvervsuddannelse som automatik-, industri- eller elektronikfagtekniker.

"Tålmodighed, viljen til at prøve forskellige ting af og give det tid er utrolig vigtigt. Det er vejen til at få afprøvet praktikanternes kompetencer i praksis og finde det helt rigtige match", siger Burkhard Winski, HR Senior Specialist.

Forløbet hos Danfoss

Akram var i to gange 13 ugers praktikforløb hos Danfoss.

Først var han i Danfoss’ udviklingsafdeling i Power Solutions. I første periode var forløbet tredages sprogskole og todages praktik. Anden periode var i hhv. et testlaboratorium og et teknologicenter.

I begge perioder fik Akram udpeget en kontaktperson i de afdelinger, han var tilknyttet. Kandidaten, kontaktperson og virksomhedskonsulent fra jobcentret
har løbende fulgt op på sproglige og kompetencemæssige fremskridt.

Ordninger

  • Virksomhedspraktik
  • Danskundervisning

Et godt råd fra Danfoss

Start med praktikperioder og afstem forventninger mellem praktikant og den oplæringsansvarlige fra start. Prøv jer frem med forskellige opgaver, følg op og juster løbende på opgaverne.

Hent denne case i printvenlig version (pdf)

Sidst opdateret 06/01 2017
Navigation