Forside » Hvad gør andre? » Historier fra hele landet » BC Hospitality Group: Klar til at ansætte flere flygtninge

BC Hospitality Group: Klar til at ansætte flere flygtninge

Praktikpladserne står klar hos BC Hospitality Group, som både er drevet af en pligt og et behov for at hjælpe flygtninge ind på arbejdsmarkedet i en branche, som allerede nu oplever mangel på arbejdskraft.

BC-Hospitality-715x300.png

Hotel- og konferencevirksomheden BC Hospitality Group, der bl.a. driver Bella Center Copenhagen, Crowne Plaza Copenhagen Towers, Marriott Copenhagen og AC Hotel Bella Sky Copenhagen kan tilbyde praktikplads og efterfølgende ansættelse for både nyankomne og flygtninge, som er omfattet af integrationsprogrammet.

Virksomheden oplærer praktikanterne, så det er ikke nødvendigt med erfaring fra branchen. Et krav er dog, at kandidaterne er motiverede for at arbejde med service. For praktikanterne er forløbet en vej til arbejdsmarkedet – og for BC Hospitality Group er det en metode til at sikre sig den fornødne arbejdskraft.

Alle skal føle sig som en del af arbejdspladsen

Når BC Hospitality Group tager imod flygtninge og andre praktikanter, er det et vigtigt princip for virksomheden, at praktikanterne føler sig som en del af arbejdspladsen på lige fod med alle andre medarbejdere.

Alle går i de samme uniformer, spiser sammen i kantinen, og er en del af arbejdspladsens sociale fællesskab. Ved introduktionen til arbejdspladsen får hver praktikant også tilknyttet en mentor, som skal sørge for, at praktikanten har det godt og har en person at henvende sig til, hvis der opstår tvivl eller spørgsmål.

HR-afdelingen, mentor og eventuelt afdelingsleder samt flygtningen selv evaluerer løbende på trivslen, og når forløbet afsluttes, får praktikanten et diplom og en anbefaling med sig videre. Medmindre virksomheden selv ansætter vedkommende.

Nyt initiativ skal skaffe flere praktikanter

BC Hospitality Group har netop intensiveret og målrettet indsatsen ved at starte en jobskole for flygtninge i samarbejde med Integrationsnet – en del af Dansk Flygtningehjælp.

Jobskolen består af en målrettet opkvalificeringspakke på seks måneder, der er delt op i to moduler med sideløbende danskundervisning og vejledning på arbejdspladsen. Efter en introduktionsperiode bliver praktikanten matchet med den jobfunktion, som passer bedst, og praktikanten bliver prøvet af med reelle opgaver, der skal løses på en rigtig arbejdsplads. I stil med de praktikforløb, som også eksisterer i dag.

"Der kommer i øjeblikket en flygtningestrøm til Danmark. Og vi har både en pligt og et behov for at hjælpe. Behovet opstår fordi, vi de kommende år kommer til at mangle arbejdskraft, og her er en helt unik mulighed for at beskæftige nogle, som faktisk gerne vil ind på arbejdsmarkedet", siger Allan Agerholm , Chief Hospitality Officer, BC Hospitality Group A/S.

Forløb hos BC Hospitality Group

  • HR-afdelingen finder sammen med jobcentret egnede kandidater
  • Helt fra begyndelsen får hver kandidat tildelt en mentor i afdelingen
  • Forløbet varer 26 uger. Inden praktikanten begynder, bliver alle medarbejdere på den pågældende arbejdsplads orienteret, så de kan tage godt imod deres nye kollega
  • Undervejs er det mentor eller afdelingslederen, som har ansvaret for praktikantens velbefindende
  • Forløbet bliver løbende evalueret, og ved afslutning får hver praktikant et diplom og en anbefaling

Ordning og samarbejdspartnere

  • Mentor
  • Virksomhedspraktik
  • Integrationsnet

Et godt råd fra BC Hospitality Group

Vores erfaringer viser, at hvis vi giver flygtninge en chance i vores virksomhed og behandler dem som ligeværdige og med respekt, får vi medarbejdere som er ekstremt loyale og ægte ambassadører for virksomheden. Vores øvrige medarbejdere er også meget stolte af at være del af en virksomhed, der løfter et socialt ansvar i samfundet.

Hent denne case i printvenlig version (pdf)

Sidst opdateret 06/01 2017
Navigation